Καλώς ήρθατε στο Include her στις πηγές της Ανοιχτής Εκπαίδευσης!
Αυτές οι πηγές θα αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την ικανότητα των καθηγητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να διδάξουν ψηφιακές δεξιότητες σε μετανάστριες.
Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε τις ικανότητές τους μακροπρόθεσμα (επαγγελματική ανάπτυξη) και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να εφαρμόσουν βελτιωμένη διδασκαλία βραχυπρόθεσμα. Αυτές οι πηγές, μόλις εφαρμοστούν, θα βελτιώσουν την ισορροπία των φύλων στην ψηφιακή σφαίρα και θα ενισχύσουν τις ψηφιακές ικανότητες των μεταναστριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στην Ενότητα 1, οι μαθητές μας θα μάθουν πώς να διατυπώνουν τις ανάγκες πληροφοριών, πώς να αναζητούν δεδομένα, πληροφορίες και περιεχόμενο σε ψηφιακά περιβάλλοντα και πώς να έχουν πρόσβαση και να πλοηγούνται μεταξύ τους.
Για να δημιουργήσουμε και να ενημερώσουμε στρατηγικές προσωπικής αναζήτησης, θα καθοδηγήσουμε τους μαθητές σχετικά με τον τρόπο ανάλυσης και κριτικής αξιολόγησης της αξιοπιστίας και της αξιοπιστίας των πηγών δεδομένων, πληροφοριών και ψηφιακού περιεχομένου και τη διαχείριση αυτών των πληροφοριών και ψηφιακού περιεχομένου.
Είναι σημαντικό ότι οι μαθητές θα κατανοήσουν επίσης εμπόδια όπως η υπέρβαση γλωσσικών και πολιτισμικών φραγμών που εμποδίζουν την επάρκεια στην πληροφόρηση και την παιδεία στα δεδομένα.
Η Ενότητα 2 θα μοιραστεί τη μάθηση σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης του ro μέσω μιας ποικιλίας ψηφιακών τεχνολογιών. Εσύ θα
- Αποκτήστε κατανόηση του κατάλληλου καναλιού ψηφιακής επικοινωνίας για ένα δεδομένο πλαίσιο.
- Μάθετε πώς να μοιράζεστε δεδομένα, πληροφορίες και ψηφιακό περιεχόμενο με άλλους μέσω κατάλληλων ψηφιακών τεχνολογιών.
- Κατανοήστε το να ενεργείτε ως ενδιάμεσος. συμμετοχή στην κοινωνία μέσω της χρήσης δημόσιων και ιδιωτικών ψηφιακών υπηρεσιών· να αναζητήσει ευκαιρίες για αυτοενδυνάμωση και συμμετοχική ιδιότητα του πολίτη μέσω κατάλληλων ψηφιακών τεχνολογιών
Η Ενότητα 3 θα παρέχει εκμάθηση για το πώς να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε ψηφιακό περιεχόμενο σε διαφορετικές μορφές, να εκφράζεστε με ψηφιακά μέσα, να τροποποιείτε, να τελειοποιείτε, να βελτιώνετε και να ενσωματώνετε πληροφορίες και περιεχόμενο σε ένα υπάρχον σώμα γνώσης για τη δημιουργία νέου, πρωτότυπου και σχετικού περιεχομένου και εμπειρογνωμοσύνη, για να κατανοήσουν πώς τα πνευματικά δικαιώματα και οι άδειες ισχύουν για δεδομένα, ψηφιακές πληροφορίες και περιεχόμενο.
Θα εξηγήσουμε επίσης πώς να εφαρμόσουμε τη γνώση από αυτήν την ενότητα σε σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ενότητα 4 θα παρέχει εκμάθηση για το πώς να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα και το απόρρητό σας σε ψηφιακά περιβάλλοντα, καθώς και την υγεία και την ευημερία. Αυτά τα θέματα είναι σημαντικές ικανότητες στο περιβάλλον τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικά για τις μετανάστριες φοιτήτριες για την αντιμετώπιση τυχόν ψηφιακών κενών στην εκπαιδευτική τους πορεία.
Θα αντιμετωπίσει μια σειρά ζητημάτων από τεχνικές γνώσεις σχετικά με την προστασία της ασφάλειας κάποιου στο διαδίκτυο, πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της τεχνολογίας ώστε να διατηρηθεί ασφαλής η σωματική και ψυχική μας υγεία και στη διαδικασία προστατεύουμε το περιβάλλον μας.
Η ενότητα 5 θα παρέχει εκμάθηση για τον εντοπισμό τεχνικών προκλήσεων/προβλημάτων κατά τη λειτουργία συσκευών και τη χρήση ψηφιακών περιβαλλόντων. Αυτό θα καλύπτει τομείς από την αντιμετώπιση προβλημάτων έως την επίλυση πιο περίπλοκων προβλημάτων και την επιλογή και χρήση ψηφιακών εργαλείων και πιθανής τεχνολογίας.
Θα εξηγήσουμε στην εισαγωγή, πώς να εφαρμόσετε τη γνώση από αυτήν την Ενότητα στις σπουδές HE.